Luettuja 59.-61.

Hyvä on, myönnettäköön, minulta ei nyt lainkaan irtoa intoa ja energioita blogin päivittämiseen. Olen tässä odottanut jo kuukausitolkulla joidenkin kirjojen kanssa muka hyvää hetkeä tehdä jokunen muistiinpano. Koska sellaista ei irronnut, koetan nyt kirjata edes teokset muistiin, etteivät nuo luetut sentään painu kokonaan unholaan. Mikäli kirjoitusmotivaatio ei tästä pikkuhiljaa parane, niin muuttanen tämän blogin virallisestikin yksityiseksi. Silloin voi hyvällä omallatunnolla tehdä päivitykseksi pelkkiä kirjalistauksia, jos ei sanottavaa irtoa. Nyt kuitenkin mietin kuvitteellisia lukijoita, enkä kehtaa tehdä merkinnöiksi pelkkiä tyhjiä otsikoita 🙂

59. War Brides / Helen Bryan: Aikamoinen sillisalaatti toisen maailmansodan teemoista. Henkilökuvauksissa kömpelöyttä ja tarpeetonta selittelyn makua. Olisi kaivannut rutkalla kädellä editoimista ja aiheiden rajaamista, jotta tästä ihan lupaavana viihdekirjana alkaneesta tarinasta olisi tullut kelvollinen lukukokemus.

60. Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville / Mary Ann Shaffer & Annie Barrows: Hyväntuulinen kirjeromaani elämästä miehityksen alaisella Guernseyn saarella toisen maailmansodan aikana.

61. Kausaalienkeli / Hannu Rajaniemi: Rajaniemeä vaihteeksi suomeksi. Muut Rajaniemet olen lukenut alkukielellä englanniksi, mutta toimihan tämä pienen totuttelun jälkeen suomeksikin. Mainion viihdyttävää avaruusilotulitusta, veikeillä ajatusleikeikeillä höystettynä.

62. Maanpakolaisten planeetta / Ursula Le Guin: Tämän nappasin kirjastosta pikaisesti hätävaraksi, siltä varalta, että Rajaniemi loppuisi kesken joulun (ja loppuihan se). Le Guin on pysyvä ihastukseni tarinankertojana ja mielenkiintosten ajatusleikkien rakentajana. Tämä oli taas kerran taattua La Guinia, vaikkakin varhaisemmilta vuosilta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s