40. Perhonen ja jaguaari / Aliette de Bodard

Aliette de Bodardista innostuin tietenkin kesän Tähtivaeltajan myötä, luettuani jutun nuoresta mielenkiintoisesta kirjailijasta ja saatuani esimakua novellista. Niinpä ilahduin suuresti, kun havaitsin, että Osuuskumma oli valinnut yhdeksi ensimmäisistä projekteistaan Aliette de Bodardin novellien tuottamisen suomenkieliseksi kokoelmaksi.

Niinpä laitoinkin Osuuskumman teoksen tilaten ja ahmin koko kirjan miltei siltä istumalta. Teoksen novellit jakaantuivat kahteen osaan: lähelle nykyaikaa ”Suur-Mexicaan” ja tulevaisuuden kiinalais-vietnamilaisille avaruusasemille. Kirjan molemmat osat miellyttivät, joskin alkupuolisko tuntui persoonallisemmalta. Suurmexica oli mielenkiintoinen sekoitus historiaa ja nykyaikaa tavalla, johon en ole toisaalla törmännyt. Scifipuoli tuntui tutummalta, vaikka Bodard oli näihinkin teksteihin oman persoonallisen otteensa löytänyt.

Tilaaminen Osuuskummasta oli näppärää ja helppoa, ja kirja tuli suoraan omaan postilaatikkoon. Voin lämpimästi suositella. Pientä harrastajamaisuutta teoksessa oli. Pehmeäkantisen teoksen tekninen laatu ei aivan vastannut kaupallista pokkaria, vaan toi enemmän mieleen pienkustanteen (jollainen se levikillään taitaa ollakin.) Sivumäärän puuttuminen nettisivuilta on kömmähdys, joka on helppo korjata. Kahden suomentajan ja kahden suomennoksen tarkistajan käyttö teoksessa oli hieman hämmentävää. Suomennoksen laatu oli kuitenkin enimmäkseen mallikasta. Oudon suomentajakavalkadin takia sitä ehkä tuli syynättyä tavallista tarkemmin, mutta oli eipä tullut missään kohti sellaista oloa, ettei teksti olisi ollut sujuvalukuista.

Suosittelen Bodardia lämpimästä esim. scifistille, joka kaipaa välillä kurkistusta hieman toisenlaisiin fiktiomaailmoihin. Itse suunnittelen jatkavani Bodardin parissa, kunhan pääsen teoksiin laajemmin käsiksi. Sen ainokaisen e-kirjakaupasta löytämäni Bodardin tulinkin jo lukeneeksi. Siitä siis enemmän myöhemmin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s