38. The Girl who Circumnavigated Fairyland with a Ship of Her Own Making / Catherynne M. Valente

Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, sain koko kesäloman aikana luettua alle yhden kirjan! Olin sentään ladannut jo toisenkin e-kirjan lukulaitteelle odottamaan, että pääsisi edes puoliväliin lomaa lukemisilla, mutta niin vain se loma hurahti lukematta ohi. (Taisipa olla kyllä poikkeuksellisen sosiaalinen kesäloma. Ei siinä paljoa peukaloita pyöritelty.)

Luettavasta ei ainakaan hidas lukeminen ollut kiinni. Valenten satuseikkailu oli mitä viehättävintä ja rakastettavinta luettavaa. Tästä kirjasta ei kertakaikkiaan voi olla pitämättä. Kirja oli ”alunperin” erään Valenten ”vakavamman” kirjan henkilöhahmon lapsuuden lempikirja. Ilmeisesti kirja alkoi elää siinä määrin omaa elämäänsä kirjalijan päässä, että päätyi todelliseksi tuotokseksi asti. Ja hyvä niin. Syyskuun seikkailut keijumaassa nostivat hyvän mielen hymyn huulille. Satuseikkailu on kirjoitettu selvästi aikuisille, kuitenkin 12-vuotiasta päähenkilöään kunnioittaen.

Edit: Jopas, minulta on jäänyt Sapkowski lukufiilistelemättä. Se saapunee tänne jälkijunassa, vaikkei enää tuoreimpana muistin päällä olekaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s