31. Yönpunainen höyhen / Nina Hurma

yphTosiasiallisesti ahmin tämän teoksen parissa päivässä jo viime viikolla, mutta olen kokenut jotenkin haastavaksi analysoida lukukokemusta tutun kirjoittamasta kirjasta. Kirjan kansien välistä paljastui ihana unenomainen 20-luku sisällissodan traumoineen ja kieltolakeineen. Pidin tunnelmasta kovasti, onhan tuo kyseinen aikakausi minulle vieläpä erityisen mieluinen.

Kirjaa on markkinoitu erityisesti sen romanttisuudella. Romanttinen kirjallisuus ja dekkarigenre yhdistyvätkin tässä herkulliseksi sopaksi. Epäilen kuitenkin, että tuo romantiikka saattaa turhaan karkoittaa lukijoita, jotka palkäävät tarttuvansa naiselliseen hömppään. Toki tarinassa oli tuo romanttinen elementti, juuri lukijan odotukset täyttävän kaavan mukaisena, mutta dekkariseikkailu historiallisessa Helsingissä oli kuitenkin myös niin paljon muuta.

En tiedä olisinko löytänyt tätä kirjaa, jollei kirjoittaja olisi tuttu. Onneksi löysin. Ihana lukea välillä hyvin kirjoitettua ja taustoitettua viihdekirjallisuutta. Odotan ilolla jatkoseikkailuja yönkauniissa 20-luvun Stadissa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s