28. Road to Bedlam / Mike Shevdon

the_road_to_bedlamTässä sairastellessani lukaisin Road to Bedlamin heti Sixty-One Nailsin perään (jatko-osan nopea käsiinsaanti on sähkökirjan hyviä puolia). Tämä oli nyt jo enemmän rehellistä fantsutoimintarymistelyä, kuin edeltäjänsä, jossa lukijaa vielä hissukseen tutustutettiin tämänkertaiseen versioon Britannian keijuyhteiskunnasta.

Varsin koukuttavaa luettavaa tämäkin. Ajattelin kyllä lukaista vielä kolmannenkin ulos tulleen kirjasarjan osan. Harkinnassa on nyt vain lukeako ensin Shevdon vai Morgensternin ”Night Circus”.

Road to Bedlamista minun on hankala sanoa mitään erityisen spesifistä. Teos oli seikkailua, jännitystä ja muutaman rinnakkaisen mysteerin vähittäistä avautumista. Vähemmän hienovarainen kuin edeltäjänsä, mutta piti hyvin otteessa tämäkin. Erityisen sujuvasti tämä solahti sisään suoraan ykkösosan jatkeena, kun on vielä henkilöhahmoissa emotianaalisesti kiinni.

Se, mistä tätä kirjaa voisin kiittää, on ettei kirjailija sortunut siinä määrin pikkunokkeluuksiin, mitä tämän tyyppisissä spefiseikkailuissa usein näkee. Tarkoitan siis päähenkilön korostettua muka-oveluutta, vastustajien jekuttamista ja näiden typeryydelle nauramista (tyypillisesti siis tilanteissa, joissa päähenkilön neronleimaukset eivät kestäisi päivänvaloa muualla kuin maailmankaikkeudessa, jonka kirjailija on kehittänyt vain päähenkilön navan ympärillä pyörimään). Eli sen sortin ärsyttävyyksin ei ollut tässä. Jokunen epäloogisuus ja epäjohdonmukaisuus kyllä, mutta suvaitsen antaa ne anteeksi, koska noita lipsahduksia ei kruunattu itsensä olalle taputteluilla ;D . Ehkä nyt ihan loppusessioista voisi esittää yhden ison kysymyksen epäloogisuudesta, mutta enpä kysy nyt kuitenkaan siltä varalta, että tämän tekstin näkee joku, joka tuon kirjan haluaa vielä tulevaisuudessa lukea.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s